Opiskelua Paukkulassa 


Monet kaverini aina kysyy “millaista on opiskella siellä Paukkulassa” eli Suomen nuoriso-opistossa. Noh nyt ajattelin kertoa yleisesti omia ajatuksiani ja mietteitäni täällä opiskelusta.

Opiskelen siis ensimmäistä vuotta täällä opistolla. Kun oli eka päivä tulossa ja piti pakata tavaroita kasaan jännitti tosi paljon, koska asuisin viikot opiston asuntolassa. Mutta turhaan olen selvinnyt todella hyvin, olen jo kohta kuitenkin opiskellut jo vuoden ja on ollut todella mukavaa. Kiusaamiseen en ole vielä koulussamme törmännyt ja se on hyvä.

Koulupäivät ovat pitkiä mutta se ei ole haitannut. Taukoja on tarpeeksi ja tuntien tekemiset ovat vapaampia.

Maanantaisin koulu alkaa vasta 12:30 ja loppuu normaalisti 15:45. Normaalisti koulu alkaa viikon muina päivinä 8:15 ja loppuu samaan aikaan kuin maanantainakin. Perjantaisin taas pääsemme koulusta jo 11:30. Ma ja pe poikkeukset korvaavat hyvin viikon muita pitkiä päiviä.

Asuntolassa on todella leppoisa meininki kaikki on kaikkien kavereita. Sääntöjä siellä ei sen kummemmin ole kunhan muistaa kunnioittaa muita ja olla juomatta alkoholia. Tai voi saada varoituksia ja niistä tulee sitte seurauksia. Ainiin ja yleisen järjestyksen pitäminen on tärkeää myös. Asuntola valvoja tarkistaa torstaisin huoneet klo:20 eli siivota pitää. Asuntola valvoja on kaikkien kaveri, hyvää seuraa ja auttava. Apua saa kysyä mihin liittyen vain ja valvoja tekee parhaansa auttaakseen.

 

Monia varmasti kiinnostaa myös mitä kaikkea Paukkulassa voi opiskella. Täällä voi ainakin opiskella Nuoriso- ja Yhteisö Ohjaajaksi ja Lastenohjaajaksi nämä ovat ammatilliset tutkinnot täällä. Itse opiskelen nuoriso ohjaajaksi. Jos tänne hakee opiskelemaan ei vaadita kuin peruskoulun oppimäärä. Tutkinnot voi suorittaa joko opetussuunnitelma perusteisesti tai töissä käyden. Opintojen aikana meillä on myös työssä oppimis jaksoja niin kuin muissakin opinto paikoissa on.

Lisätietoa saat menemällä Paukkulan omille sivuille:

esim:  https://paukkula.fi/ammatillinen-koulutus

Jätä kommentti

Kategoria(t): Yleinen

Jätä kommentti