Koulustressi painaa päälle


Kokeita, testejä, esitelmiä ja kotitehtäviä. Näiden asioiden ympärillä nuorten elämä pyörii. Vaatiiko koulu sittenkin nuorilta liikaa? Nuorten stressinsietokyky ei ole kuitenkaan samalla tasolla, kuin aikuisilla.

Näin toisen asteen opiskelijana voin sanoa, että koulustressi on hieman erilaista, kuin mitä se oli yläasteella. Silloin kouluarvosanoja vertailtiin kavereiden kanssa, jolloin tunsi itsensä usein riittämättömäksi. Kotitehtäviä oli myös todella paljon enemmän. Nyt ammattikoulussa olen huomannut, että arvosanoja ei niinkään vertailla muiden kanssa, vaan jos ei itse ole tyytyväinen numeroonsa sitä voi vielä nostaa. Myöskään kotitehtäviä ei tule läheskään yhtä paljon mutta, kun tulee ne ovat haastavia ja aikaa vieviä.

Itse nautin koulunkäynnistä paljon enemmän nyt ammattikoulussa. Onhan se sentään vapaaehtoista, jolloin ainakin itselleni tulee tunne, että opiskelen oikeaa alaa ja haluan edetä opinnoissani ja saada hyviä numeroita. Kyllä koulustressiä on edelleen, mutta huomattavasti vähemmän kuin yläasteella. Tuntuu kuin opettajat ymmärtäisivät oppilaitaan ammattikoulussa paljon paremmin ja heillä on enemmän aikaa keskustella oppilaiden kanssa yksitellen paljon enemmän, kuin peruskoulussa. Oppilaat saavat itse suunnitella oman HOPS suunnitelmansa jolloin opinnot ovat itse suunnittelemia ja paljon mieluisempia.

Opiskelijoiden pitäisi puhua koulustressistä enemmän ja opettajien tulisi ymmärtää sitä enemmän. Näin kaikilla olisi parempi olla.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Yleinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s