Lastenohjaajan tutkinto Paukkulasta


Olen perhepäivähoitaja Juvalta ja olen juuri valmistunut lastenohjaajaksi Paukkulasta. Aloitin opinnot oppisopimuksella elokuussa 2019 ja opiskelin nopealla puolella. Olen tehnyt perhepäivähoitajan töitä vuodesta 2016, joten työkokemusta oli jo ennen opiskelemaan lähtöä. Opiskelemaan lähtö jännitti aluksi, mutta hyvin se lähti sujumaan kun koulussa oli niin ihanat opettajat ja koulukaverit ympärillä tsemppaamassa. Lähdin opiskelemaan siksi, koska halusin saada koulutuksen työhöni ja että pystyisin työskentelemään lastenhoitajan tehtävissä päiväkodissa jos päiväkotiin pääsisin töihin.

Aiemmat koulutukseni huomioitiin opintokorttia tehdessä ja niistä pystyttiin hyväksilukemaan yhteisiä tutkinnon osia. Koulutus oli todella mielenkiintoista ja innostavaa ja parasta oli se, että sai itse määrätä tahdin opiskelussa. Kolmen lapsen äitinä arki on välillä kiireistä niin piti miettiä omaa aikataulua miten pystyisin opiskeluita suorittamaan hyvin. Välillä pystyin opiskelemaan tiukemmin, mutta sitten tuli sellainen olo, että pitää vähän höllätä ja ottaa rauhallisemmin. Joustava opiskelu kävi minulle ja opinnoista keskusteltiin opettajan kanssa ajoittain. Anna-opettaja oli koko opiskeluaikani tukena, oli asia mikä tahansa. Opintokorttiani päivitettiin tarvittaessa ja seurasin itse Wilmasta miten opintoni sujuvat. Lähipäiviä koulussa oli vain muutama päivä kuukaudessa mikä oli helppo sovitella omassa työyksikössäni vapaaksi ja myös kotona järjestää omien lasten hoito.  

Anna-ope oli ihana ja kannustava, sain häneltä paljon uusia ideoita ja kokemuksia opiskeluuni ja töihini. Paukkulassa oli todella mukava ja rento opiskella. Kiitos! 

Mira Riuttanen

1 kommentti

Kategoria(t): Yleinen

One response to “Lastenohjaajan tutkinto Paukkulasta

  1. Kiitos Mira mietteistäsi ja ajatuksistasi!!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s